Välj en sida

Om oss

Vi heter Stina och Eva Götbrink. Vi är systrar och uppvuxna här i Busterud. För oss är detta världens vackraste gård.

Här växte vår fina farmor Anna Emilia Fredell upp tillsammans med sin syster Karin och sina föräldrar Fritz och Emilia. De köpte gården i början av 1900-talet och drev den som ett jordbruk till 1960-talet. I mangårdsbyggnaden har det drivits såväl skola som nykterhetsloge.

Stina Götbrink

Stina Götbrink

Efter många år med jobb i världen och Stockholm uppfyllde jag min dröm att öppna ett äppelmusteri på släktgården i Värmland. Till vardags arbetar jag för att världens många fattiga ska få ett bättre liv i mitt jobb på organisationen Hand in Hand . Men på hösten återvänder jag till Karlstad, möter härliga värmlänningar och krispiga äpplen. I min värld är äppelmust godare än champagne och Busterud mer intressant än New York.

.

Stina Götbrink

Eva Götbrink

Jag är biolog och har i över 15 år arbetat med naturskydd och miljö i mitt eget företag, Kråkfot Natur AB. Efter lång tid på annat håll har jag nu äntligen kommit tillbaka till Värmland och Busterud. Och i Värmland vill jag fortsätta arbeta med något som är meningsfullt, ekologiskt och naturnära. Äppelmust är gott, 100% naturligt, helt utan tillsatser och ger oss och er möjlighet att ta tillvara närproducerad, obesprutad frukt. Ett litet underbart steg i rätt riktning.

Pressklipp om Busteruds Gård

Nya Wermlandstidningen: Vi förvandlar fallfrukten till guld (endast för prenumeranter)
Tidningen Senioren: SPF Seniorerna Väse-Fågelvik besöker Musteriet på Busteruds gård

Nya Wermlandstidningen  (se sidan 8) Mustigt i Busterud 8